NOBB integrasjon i WordPress

Hvordan kan vi effektivisere og unngå dobbeltregistrering av produktdata? DMT synkroniserer produktdata på nettsiden og gjør dette søkbart for Alvdal Skurlag sine kunder.

DMT har sammen med Alvdal Skurlag utviklet en integrasjon mot NOBB (Norsk Byggevarebase fra Byggtjeneste), som henter produktdata og lagrer data på webområdet. Data er tilgjengelig som en søkemotor, eller lenke til direkte produkt og/eller varegrupper.

Hvordan jobber kunden?

Alvdal Skurlag benytter ERP-systemet Zirius, hvor de håndterer all produktdata, ordre, logistikk. All produktdata ajourføres i ERP systemet, og oppdateres rett mot NOBB. Dette sparer kunden for dobbeltregistering av produktdata, og kunden kan selv lett finne produktinformasjon og dokumentasjon til produkter. Kundesenteret benytter også dette produktsøket som oppslagsverk sammen med kunder og forhandlere.

Fordeler for Alvdal Skurlag

Kunden forholder seg til kun ett system, og alle endringer i produktene blir synkronisert ut på nettsiden uten manuell operasjon. Produkter kan også manuelt overstyres, hvis det er ønskelig.

Besøkende på nettsiden kan enkelt søke etter navn eller NOBB nummer, eller vise produkter etter bestemte varegrupper. I produktdetaljer, får man alle opplysninger slik som FDV og dokumentasjon, produktegenskaper, bilder, markedsinformasjon med mer.

Den tekniske løsningen

DMT AS benytter API fra NOBB for å hente ut produktdata for Alvdal Skurlag, og data lagres lokalt på webserver. Med å ha data lokalt, har vi også full kontroll på data som er tilgjengelig fra nettsiden – og gir en positiv effekt med tanke på søkemotoroptimalisering (SEO) og bedre svartid.

WordPress er CMS for nettsiden, og det er utviklingen en plugin for selve import av data fra NOBB. Alle bilder og dokumentet lagres i mediabiblioteket til WordPress. Det er mulig å kjøre manuell import (inkrementell eller tvungen overstyring) via WordPress admin, samt mulig å kjøre synkronsering ved hjelp av Cronjob (Apache) etter eget ønske.

Om Alvdal Skurlag

Alvdal Skurlag er en av landets største produsenter av prosjektleveranser av byggevarer til utvendig bruk. Alvdal Skurlag holder til i Alvdal og har 88 ansatte, og en omsetning på 217 millioner (2017). Les mer om Alvdal Skurlag

Se demo: https://www.alvdalskurlag.no/produkter/sok/

Er du interessert i en tilsvarende, ta kontakt med Kai Røen på 459 73 322 eller send e-post til kai@dmt.no

Bilder

Produktdetaljer med FDV og dokumentasjon fra NOBB

Produktsøket på nettsiden, som lar seg søke etter produktnavn eller NOBB nummer. Du kan også avgrense søket etter produktgruppe og behandling.

Styring av NOBB import i WordPress admin

 

Produktutlisting i WordPress admin, som også er søkbar

 

Innstillinger for selve søkefunksjonen på nettsiden

 

Produkt detaljer i WordPress admin. Viser data fra NOBB og hvilke dokumenter som er tilknyttet produktet