Ivar Thoresen

Journalist og prosjektleder

Ivar har vært med DMT Alvdal siden starten i 1999. De første årene som daglig leder, etterhvert som journalist, kreativ leder og redaktør av nettavisa Alvdal midt i væla.

Kom tilbake til hjembygda med bred erfaring fra media og idrett etter noen år i Oslo, Hamar og Elverum.

Betegnes av kollegene gjerne som fotballidiot.

Startet den journalistiske karrieren tidlig, med frilansjobbing ved siden av skolegang.

Ivars yrkesaktive liv har deretter i stor grad vært knyttet til ulike mediejobber – som journalist, sportsreporter, vaktsjef og utgavesjef i både Østlendingen og Dagbladet.

Ivar er utdannet cand.mag idrett ved Norges idrettshøgskole, som fotballtrener og innen Sports Management. Han har også tatt Olympiatoppens Diplomtrenerutdanning og er UEFA B-trener i fotball.

Flyttet hjem til Alvdal og jobbet som daglig leder i Alvdal idrettslag og som daglig leder på Aukrustsenteret før han ble med på etableringen av DMT Alvdal i 1999.

Fagfelt

Ivar er sjøllært og halvstudert røver på Adobes design-plattform – InDesign, Photoshop og Illustrator, men bruker det aller meste av arbeidstida på å stable bokstaver eller på å ta bilder. Dette materialiseres enten i form av tekst og bilder på den superlokale nettavisa Alvdal midt i væla eller i ulike publikasjoner for DMTs kunder.

Det største enkeltprosjektet Ivar jobber med er som journalist, fotograf og redaktør av bladet Fotballtreneren – Norsk Fotballtrenerforenings medlemsblad.

Fotballtreneren produseres i fem årlige trykte utgaver og i tre digitale utgaver i året. Bladet trykkes i 5.000 eksemplarer og sendes alle fotballklubber i Norge og til medlemmene i Norsk Fotballtrenerforening.

Borte fra kontoret

Fritida handler mest om fotball. Ivar er trener for Alvdals A-lag i fotball i 3. divisjon og har tidligere vært trener for ulike aldersbestemte lag i klubben, samtidig som han har vært sportslig leder og har hatt andre administrative verv og roller.

Ivar har også trent rivalen Tynset i 5 år, også det i 3. divisjon.

Men Ivar er også samfunnsengasjert lokalpatriot som er opptatt av små og store ting som skjer i bygda. Ble for sitt engasjement, blant annet gjennom utviklingen og etableringen av nettavisa Alvdal midt i væla, kåret til Årets Alvdalsambassadør i 2013.

Ta kontakt med Ivar